Madeleine Rodriguez er fremdeles langt unna friheten

I dag våknet Norge til nyheten om at smuglingsdømte Madeleine Rodriguez kunne forlate fengslet i Bolivia mot en kausjon på 100.000 bolivianos. Dette motiverte Alex og Samira til å ta nok en prat med Madeleine over telefon i fengslet hun soner.

rodrigez

-Jeg har jo en kausjon fra før. I 2009 ble denne satt til 400.000 bolivianos (488.000 kr.), og nå har den kommet ned i 100.000. Jeg har ikke 100.000. Har ikke noe. Men jeg fokuserer nå på å få samlet inn disse pengene.

Madeleine forteller videre at hun skal opp til en høring neste måned i Bolivia for å få kausjonen senket ytterligere.

 

Dyr kausjon for nordmenn

Kausjonen, som nå er senket til det som tilsvarer 122.000 norske kroner, er likevel en veldig dyr kausjon for den jevne innsatte i Bolivia.

-Ingen bolivianere får så høye kausjoner. De kiloene jeg ble tatt med, er ingenting her nede. Det sitter personer her i fengslet med langt større beslag, som likevel får kausjon på 3000, 5000, 15.000 bolivianos. Men siden jeg er utlending så må jeg betale 100.000.

 

Nervøs for å komme seg ut

Etter å ha sittet 7,5 år i boliviansk fengslet, innrømmer Madeleine at hun er nervøs for det som venter henne på utsiden av murene.

-Verden rundt meg, er for meg ukjent. Men det er nok tusen ganger bedre enn her inne.

Her hører du Alex og Samira i samtale med Madeleine Rodriguez:

 

 

 

 

 

Leave a Comment