Om RøverRadion

Hver uke produserer innsatte radio fra norske fengsler. Vi har sendetid på NRK P2 på fredager kl 14, og du kan også finne oss på din poskastapp eller på soundcloud. Er du frihetsberøvet, eller har tidligere sonet en fengselstraff, da har du nok hørt oss på fengselets egen infokanal. 

– RøverRadion vekker empatien i streitingene. Fengselspodkast er brennhet.
– Petter Daatland, Dagbladets Podkast-guide

RøverRadion er et prisvinnende radioprogram og har vært norske innsattes radiokanal siden 2014. Det er noe unikt som oppstår når hardbarka kriminelle får prate åpent om følelser og erfaringer. Og de som er blitt intervjuet på innsiden vet at ingen kommunikasjonsrådgiver i verden kan forberede deg på spørsmålene fra Røverne. 

Vi har i dag redaksjoner i fem fengsler; Agder fengsel avdeling Froland, Indre Østfold avdeling Eidsberg, Oslo, Bredtveit og Bergen FengselSiden oppstarten har over 200 innsatte stått foran mikrofonen.

Historisk radio

RøverRadion har fått et solid fotfeste i bransjen og titusenvis av faste lyttere. I 2017 ble RøverRadion historiske da vi inngikk et samarbeid med NRK P2. RøverRadion er dermed den eneste fengselsradioen i verden som sendes fast på en riksdekkende statskanal utenfor murene. 

– I Norge blir man fratatt friheten, ikke ytringsfriheten.
– Mina Hadjian, ansvarlig redaktør

Brobygging

RøverRadion er ytringsfrihet i praksis. Tidligere har det vært vanskelig for innsatte som samfunnsgruppe å ytre seg. For å kunne ha et fullverdig demokrati, må alles stemmer høres – ja, til og med de som har gjort ting som ikke er lov. Innsattbefolkningen har en overvekt av mennesker som har mindre ressurser og mindre mulighet til å delta i samfunnsdebatten. I tillegg er fengsel en lukket del av samfunnet. Gjennom RøverRadion åpnes denne muligheten. At programmet er tilgjengelig for alle gjør at folk på utsiden får et innblikk i en stigmatisert og myteomspunnet del av samfunnet, noe som kan bidra til nye perspektiver, brobygging og økt forståelse.

Her lager vi RøverRadion

Oslo fengsel

bretveit

Bredtveit fengsel

Eidsberg fengsel

bergen

Bergen fengsel

agder-resize

Agder fengsel avd. Froland

Vil du støtte RøverRadion?

Grefsenveien 26, 0482 Oslo

post@roverhuset.no

Copyright © 2020 Røverhuset

Stolt driftet av ZecureCode