Om RøverRadion

Hver uke lager innsatte radio fra norske fengsler. Du har kanskje hørt oss på NRK P2 på lørdager kl 15:30 eller som podkast. Er du innsatt, eller har tidligere sonet en fengselsstraff, har du nok hørt oss i fengslets egen infokanal. RøverRadion er et prisvinnende radioprogram og feirer i år 5 år bak murene og på lufta. 

Med over 180 sendte programmer har RøverRadion fått et solid fotfeste i bransjen og titusenvis av faste lyttere. I denne femårsperioden har over 100 innsatte stått foran mikrofonen. I 2017 ble RøverRadion historiske da vi inngikk et samarbeid med NRK P2 om faste sendinger på riksdekkende radio.

 
– RøverRadion vekker empatien i streitingene. Fengselspodkast er brennhet.
– Petter Daatland, Dagbladets Podkast-guide

Bak murene siden 2014

RøverRadion er dermed den eneste fengselsradioen i verden som sendes utenfor murene, og i hele landet. Dette har resultert i et grensesprengende program som provoserer, engasjerer og får folk til å føle.

Det er noe unikt som oppstår når hardbarka kriminelle får prate åpent om følelser og erfaringer. Og de som har blitt intervjuet på innsiden vet at ingen kommunikasjonsrådgiver i verden kan forberede deg på spørsmålene til Røverne.

Visjonen og ambisjonen til RøverRadion er at alle fengsel i Norge skal lage radio. Vi er godt på vei, nå lager innsatte radio fordelt på fem fengsler.

Brobygging

RøverRadion er ytringsfrihet i praksis. Tidligere har det vært vanskelig for innsatte som samfunnsgruppe å ytre seg, og dette mente vi var et demokratisk problem. 

– I Norge blir man fratatt friheten, ikke ytringsfriheten.
– Mina Hadjian, ansvarlig redaktør

I tillegg er dette ofte mennesker som har mindre ressurser og mindre mulighet til å delta i samfunnsdebatten ellers. Gjennom RøverRadion åpnes denne muligheten. 

At programmet er tilgjengelig for alle gjør at befolkningen forøvrig får et innblikk i en stigmatisert og myteomspunnet del av samfunnet, noe som kan hjelpe med nye perspektiver, brobygging og økt forståelse.

 

Her lager vi RøverRadion

Oslo fengsel

bretveit

Bredtveit fengsel

Eidsberg fengsel

bergen

Bergen fengsel

Halden fengsel

Vil du støtte RøverRadion?

Grefsenveien 26, 0482 Oslo

+47 907 85 328

mikkel@roverhuset.no

Copyright © 2020 Røverhuset

Stolt driftet av ZecureCode