Kondomene er tilbake

 

På Bredtvet kvinnefengsel har kondomene vært fraværende over en lengre periode, men nå er de tilbake – til både glede og forargelse.

Kondomene har på mystisk vis vært borte fra besøksrommene på Bredtvet kvinnefengsel i to år. Damene synes det er bra at kondomene er tilbake, men reagerer på at rommene brukes både til besøk av par som gjerne vil ha en hyrdestund, og av barn. De mener det er ekkelt at man må skifte bleie, eller sitte med familien i sofaen for sosialt samvær, der et kjærestepar akkurat har hatt sex.

Ikke en ideell løsning

Straffegjennomføringsloven § 31 som omhandler besøk, sier at fengselet skal legge til rette for at besøk skal foregå så skånsomt som mulig for barn. Derfor er det kanskje ikke en ideell løsning at besøksrommene benyttes til så mange formål som det de gjør. Damene foreslår at barnefamilier bør benytte seg av besøksleilighetentil Bredtvet, sånn at barna slipper å utsettes for eksempel for ubehagelige lukter mens de er på besøk på besøksrommet.

Nye løsninger mulig?

Damene på Bredtvet foreslår også at det burde være egne besøksrom i fengselet for kjærester, som er mer egnet for intim og fysisk kontakt . De synes det er greit å ha muligheten til sex i fengselet, og ikke minst å igjen nå ha muligheten til å beskytte seg mot både ufrivillig graviditet og kjønnssykdommer, men ber om at de skal få slippe ha å sex i rom der barn også er på besøk.

Innslaget kommer cirka 14:30 minutter inn i sendingen.

 

Leave a Comment