– Kjære FRP, hvem tror dere at dere er?

Når bystyrerepresentant Peter N. Myhre i FRP Oslo stiller opp til photoshoot utenfor Oslo Fengsel i bowlerhatt, dress og sigar i kjeften vet man at det er førsteklasses symbolpolitikk på gang. 

Han gjorde nettopp dette for å fronte hans eget forslag om å oppkalle fengselsalléen som går opp til “Botsen” etter den folkekjære Egon Olsen.

Mannen med egen restaurant skal altså nå, etter FRPs ønske få sin egen vei opp til fengslet hvor han fiktivt sonet ved flere anledninger. 

Myhre, som forlanger at forslaget går igjennom får støtte fra lederen for bydelsutvalget i Gamle Oslo, Line Oma Steine. – Det er jo et publikumsvennlig navn, sier Steine til NRK om forslaget.

Men det er ikke publikum som går opp og ned denne veien. Det er de innsatte, og de er totalt uenige i navneforslaget til Myhre. 

For dem er det blodig alvor hver gang de enten er på vei inn eller på vei ut. Det er nok ikke veldig gøy å be kjæreste eller venner å hente deg ved Egon Olsens Allèe, oppkalt etter en fiktiv person som på komisk vis alltid havner tilbake bak lås og slå.

Det undergraver alvoret ved å både starte og avslutte en soning. Det første du møter, eller det siste du ser, bør ikke være basert på komedie. Eller skal Myhre få viljen sin og  “hedre Olsenbanden for å ha gitt hele det norske folk så utrolig mange gleder”?

Redaksjonen i Oslo Fengslet er oppgitt over forslaget. Så for anledningen har de kommet med sine egne navnforslag til fengselsalléen. Hør dem her:

Leave a Comment