Benny Butikk frykter nedleggelse

Benny Butikk står i fare for å gå ned i sluket med Oslo fengsel avdeling A.

Nå ber menneskene bak Benny Butikk om nye lokaler hvor de kan selge produktene som lages av innsatte i norske fengsler.

Benny Butikk holder til i Oslo fengsel avdeling A, populært kalt «Botsen», som ble innviet i 1851. I dag har fengselet store sopp- og råteskader, og det vil koste over én milliard kroner å gjøre om avdelingen til et moderne fengsel. Derfor ser de seg nødt til å finne nye lokaler for å overleve som utsalgssted.

– Har vi ikke noe sted å selge varene, så har vi ikke penger til å fortsette tilbudet, sier Britt Aas Torkildsen, leder av arbeidsdriften på Bredtveit Kvinnefengsel. 

Bredtveit kvinnefengsel er bare ett av flere fengsler som selger varene sine i Benny Butikk.

Økte omsetningen hvert år

I 10 år siden har Benny Butikk holdt dørene sine åpne for de som ønsker å kjøpe seg lokalproduserte varer fra bak fengsletsmurer. – Og hvert år har vi økt omsetningen, sier Britt stolt. Men nå står de overfor en mulig nedleggelse. 

– Vi er helt avhengige av nye lokaler, forteller Britt som sier størrelse ikke vil være et problem så lenge de har en kasse å selge det fra. Nå ber de publikum om hjelp til å finne nettopp nye lokaler, slik at de kan fortsette driften.

De har vurdert å gå over til en nettbasert løsning, men Britt påpeker at flesteparten av varene som lages i fengsel, mye treverk og annet håndtverk, ikke enger seg for nettsalg. 

Har du et lokale som står tomt, eller vet om noen som har det? Da kan du kontakte Benny Butikk her.

 

Hør hele intervjuet med Britt Aas Torkildsen, leder av arbeidsdriften på Bredtveit Kvinnefengsel. 

 


 

Leave a Comment