Hvordan spotte en kriminell?

Man skal ikke skue hunden på hårene, men gutta i Oslo fengsel mener dette indikerer at en person ikke har helt rent mel i posen:

1. Kikker seg over skulderen hele tiden (betyr at han eller hun holder utkikk etter lovens lange arm eller andre fra miljøet).

2. Betaler kun med cash (vil ikke spores med bankkort).

3. Mye reptiler hjemme (litt uklart hvorfor dette er en indikator på at vedkommende er kriminell, men gutta er enige i at dette er et kjennetegn). Det er ofte de som holder på rusmidler, særlig av den raske typen som har et godt øye til slanger, ederkopper og firfisler.

4. Svinger innom butikker som Pentagon, Scorpius og Shangri-La i Oslo sentrum (trenger stæsj til f.eks. rullings, askebeger e.l.).

5. Hvis man ser en ikke-sprek i person i joggedress, gjerne Gasp-bukse og Botsen t-skjorte –  i tillegg til å være over gjennomsnittet våken og med en veldig dyr sykkel – ja, da er det i ugler i mosen.

NB: Røverne understreker ar dette ikke er en uttømmende fasit, men at det derimot kan være en god pekepinn på at man har med en kriminell å gjøre.

Hør klippet cirka 10:36 minutter inn i sendingen:

Leave a Comment