Røverradion nå på NRK P2

Hver lørdag i hele høst tar RøverRadion over NRK P2 kl 15:30.

Alt er timet og tilrettelagt, endelig skal Norges fengselsradio nå alle kvinner og menn som sitter bak lås og slå. Røverradion produseres av og for norske insatte og det derfor vi med stor glede kan si at vi nå er riksdekkende.

Og nå er det ikke bare innsatte over hele landet som får lett tilgang til fengselsradio, det er også resten av Norge. RøverRadion gir en stemme til en gruppe i samfunnet som kanskje ikke har verdens beste rykte på seg. Men som NRK skriver i sin pressemelding blir man dømt til frihetsberøvelse, ikke til berøvelse av ytringsfriheten.

– Vi forventer reaksjoner. Det er bare bra, det er det radio handler om. Om å være en stemme der ute. Blir folk provosert betyr bare at vi treffer en nerve, sier Fredrik Ellingsen som er programleder i RøverRadion.

Han er en av flere Røvere du nå vil høre på NRK P2 i høst. Her kan du høre programmet.

NRK skrive følgende om samarbeidet:

Hvordan er det egentlig å sitte i fengsel? Hva savner man når man sitter inne, og er det noe man savner når man slipper ut? Kan kriminelle skylde på en dårlig barndom for valgene de har tatt? Dette er noen av temaene som debatteres i «Røverradion» som starter på NRK P2 lørdag.

Sendingene produseres innenfor murene i norske fengsler med innsatte bak mikrofonen. – NRK P2 ønsker å slippe til flere stemmer og åpne opp for et større mangfold av perspektiver og livserfaringer.Derfor velger kanalen å sende Røverradion som et ukentlig program, sier kanalsjef i P2, Ole Jan Larsen.

I Røverradion blir både politikere og andre samfunnsaktører stilt til veggs og må svare på spørsmål fra de innsatte.

Tidligere har man kunnet høre sendingene på en podkast og i enkelte fengselsradioer. Nå skal Røverradion sendes på NRK P2 i beste sendetid. Hver lørdag i hele høst.

– NRK P2 klipper en egen versjon, og målet er at dette skal være et interessant og berikende tilbud for lytterne. De som slipper til bak mikrofonen, har gjort en forbrytelse, men NRK er bevisst på at ofre for alvorlig kriminalitet ikke skal møte gjerningspersonen på lufta, sier Ole Jan Larsen.

Leave a Comment