Gjengene bryr seg ikke om mannen i gata

Fans Cyprus Football Hooligans Paralimni Graffiti

Mediene hevder gjengmiljøet i Oslo er verre enn noensinne. – Det er tull, sier gjengmedlem. 

Mange medier melder om at gjengkriminaliteten i hovedstaden bare blir verre og verre, og i mars skrev NRK at det i enkelte bydeler er så ille at foreldre ikke tør å send barna på hockeytrening. Dette er i frykt for at de skal bli ofre trakassering og vold, og noe som politiet kaller ”svenske tilstander”. Dette mener Røverne er misvisende. De er enige om at Oslo oppleves som roligere og tryggere enn for ti år siden, og at politiet og mediene overdriver situasjonen:

– Det er ikke sånn dagligdags i Oslo at folk kaster gjenstander på politiet, setter fyr på biler eller at det skjer åpne henrettelser på gata, sånn som politiet definerer som svenske tilstander, sier Fredrik i RøverRadion.

Det er hvis du med på leken at du må tåle steken

Gjengmedlemmet ”Petter” ønsker å være anonym, men er selv fra et av stedene som politiet har pekt ut som et problemområde. ”Petter” forteller at det ikke stemmer at folk ikke tør å gå ut av husene sine, og sier at selv om står ungdom ute og henger på hjørnet, så betyr det ikke at de flyr rundt med pistoler, selger hasj eller utøver vold.

Dessuten synes jeg ikke det politiet sier er en gjeng, stemmer. Politiet oppfatter det som en gjeng hvis man er tre stykker, så lenge man har fem kompiser.

Røverne tror at gjengene gjør litt pøbelstreker og at de røyker hasj, men at de stort sett er mer opptatt av seg og sitt, enn å plage andre som ikke driver med kriminalitet. De tror folk kanskje blir redde når de hører eller leser om det står i avisa, men sier at vanlige kvinner, menn og barn bare kan ta det med ro. Petter Gjengmedlem ler når han blir spurt om han tror kidsa har gunnere:

– Hvis man definerer softgun og gasspistol som gunner, så har de det. Men de har jo ikke råd til plastkuler en gang!

Innslaget starter 37:10 ut i sendingen:

Leave a Comment