– Kvinner og menn burde sone sammen

I dag soner hver tredje kvinne sammen med menn. I følge Heidi, det nyeste tilskuddet til RøverRadion burde det tallet vært langt høyere. For er det så farlig at kvinner og menn soner sammen?

Det er nok visse forestillinger som dukker opp i hodet om man grubler over hvordan det er for kvinner å sone sammen med menn. Kriminalomsorgen sier selv at de ønsker å redusere antallet kvinner som soner med det motsatte kjønn. Men likevel er det slik at om alle de 127 plassene i de fire norske kvinnefengslene, Bredtveit, Ravneberget, Kragerø og Sandefjord fengsel er opptatt, skal damene altså deles inn i særskilte skjermede avdelinger i herrefengsler.

I dag soner det rundt 220 kvinner i fengsel i Norge, hvor 90 av disse soner med menn. For én måned siden, var også vår røver Heidi en del av denne statistikken.

Er det bare menn som tafser?

Seksuell trakassering? Spørsmålet kommer momentant  fra resten av jentene på Bredtveit da Heidi forteller om hennes opphold i herrefengslet. Kan kvinner og menn sone sammen uten at det blir tafsing, klåing og slibrige kommentarer?


– Vi må sone så naturlig så mulig, vi skal jo ut igjen, argumenterer Heidi, som i tur syns det er rart at man skal deles inn etter kjønn når målet med soningen er å reintegrere den innsatte tilbake i samfunnet. Hennes erfaring er at det langt i fra bare er menn som står bak seksuell trakassering i norske fengsel.

Hør hele historien til Heidi i ukas episode av RøverRadion:

 

foto: Marit Singelstad / RøverRadion 

Leave a Comment