– Deres stemmer er ikke mindre verdt

De innsatte i Bredtveit Kvinnefengsel fikk storfint besøk av varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam (AP) på kvinnedagen. Hennes beskjed fra talerstolen var krystallklar:  – Det skal ikke være dere og oss.


– Det er fortsatt kamper vi må kjempe, forteller en tydelig imponert Gunaratnam, som møtte RøverRadions utsendte reporter etter talen hennes på kvinnedagen. Hun utdyper at det er mannfolka som historisk sett har styrt og eid verden, men at det ikke er slik det fungerer lengre, og derfor er 8. mars fortsatt en viktig dato å markere.

Under talen gikk Gunaratnam bort fra manuset og trakk frem RøverRadion, som hun mener er et positivt tiltak som bidrar til et sterkere offentlig ordskifte. – Alle stemmer må bli hørt, konstaterer varaordføreren som nå lover å hører på RøverRadion fremover.

kamzy norabruk

Et sårt tema

Flere av de innsatte på Bredtveit kvinnefengsel er blitt undertrykket av kjærester og ektefeller, noe som har ført til en drastisk utvei av forholdet. Ballen ble spilt over til politikerens banehalvdel. Hva kan de gjøre for å forebygge vold mot kvinner i nære relasjoner?  

– Det er et av de største likestillingsproblemer i vår tid, forteller Gunaratnam, som også er medlem av helse- og sosialkomiteen  i Oslo kommune. Hun mener at det må bli lettere å si ifra.

Når kvinner er i et voldelig forhold får mannen henne til å droppe alle sosiale kontakter. Slik har hun ingen å gå til for hjelp. Det bekymrer varaordføreren at det ennå er tabubelagt å melde i fra om vold i forholdet. – Alle mennesker kan bli blind av kjærlighet, men vi må gjøre kvinnen enda mer selvstendig, oppfordrer Gunaratnam, som også påpeker at vi alle har et ansvar om å melde ifra om det er mistanke om missbruk.

Hør hele intervjuet med varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam i episode 57.


Foto: Martine Rand/ RøverRadion

Leave a Comment