Sommerhit fra Oslo Fengsel?

 

Endelig er raggae singelen Josephine sluppet ut av Oslo fengsel! Låten er produsert av en innsatt og en utsatt. 

FullSizeRender11

Denne usansynlige duen, O.T traff hverandre i RøverRadion i Oslo Fengsel. Ole som innsatt og Trygve som tekniker i Røverhuset. 

 

Radioprogrammet Ekko på NRK P2, besøkte RøverRadion i fengselet høsten 2015. Da fortalte Trygve og Ole at målet deres var å lage en hit til sommeren 2015. Nå er den klar!

 

 

 

 

 

Ole (32) var gjennganger i norske fengsel de siste 12 årene. Han bor nå på overgangsbolig i Oslo, jobber frilans hos Den Røde Gorilla sammen med Trygve og har praksis i Røverhuset.

Ole hadde gitt opp livet og var svært innesluttet da han først dukket opp i RøverRadion. Sakte, men sikkert har denne gjengangeren blomstret som menneske, tekniker og musikkprodusent.

 

    “Sangen er en markering på en ny start på livet. Dette er første gangen, jeg ser lyst på fremtiden. Møte og samarbeide med Røverhuset og Trygve , har hatt stor betydning for min motivasjon til å gjøre noe med livet, og jeg er utrolig takknemlig. Jeg har ikke bare fått nye kollegaer, men nye venner som betyr alt”.

 

Trygve Eriksen (33) eier og driver Røde gorilla Studio i Oslo, og jobber for Røverhuset. Han har gjort alt fra å lage beats for kjente hiphoip artister som i M.O.P til å skape radioreklamer til norsk radio.

 

    “Musikken og låten Josephine har snudd troen på fremtiden for en langtidkriminell. Jeg har fått meg en god kollega og venn. Her har læringen gått begge veier”

 

Greenpass har skrevet teksten til Josephine på cella og er den som synger. Koristen er Stine Jensen fra The Voice 2015.

Solider Man

Greenpass er innsatt i Oslo Fengsel og vant Fengselstalenter som ble avholdt for aller første gang høsten 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment