Rolf ble introdusert til hasj av moren sin som 7-åring

Man velger ikke familien sin, og enkelete valg skal ingen barn behøve å ta. Dette er historien til Røver-Rolf som begynte å ruset seg med familien sin.  

– Det høres kanskje litt rart ut, men jeg setter faktisk pris på at jeg ruset meg sammen familien min. Rolf vil misforstås rett; han syns ikke det er bra at han allerede fra 7-års alderen ruset seg, men at det skjedde i trygge rammer. Det er et tungt kapittel i livet han deler i RøverRadion, det som var starten på et liv inn og ut av fengsel. 

Da han var syv år ferska han moren som røykte hasj på badet. Han var nysgjerrig og lurte på hva det var. Hun tilbøy han et trekk – han innhalerte, pustet ut og spøy. Dagen etter spør hun om han vil ha mer. 

Det tok seks år før Rolf begynte å røyke daglig, både med venner og familien som 13-åring.

Barnevernet gjorde det værre

– Jeg prøvde å rømme fra barnevernet hver dag, fordi jeg ville hjem til familien, sier Rolf. Det var i den perioden han gikk over til tyngre stoffer og kriminelle miljøer. Han understreker at dette i større grad ble et valg han tok selv og sier det det ikke var mangel på mennesker som prøvde å hjelpe han, og ba 13-åringen slutte å ruse seg. 

Det har gått mange år siden kvelden på badet, sammen med mora. Nå soner Rolf en dom i Oslo Fengsel. Til tross for at han vokset opp med rus har han ingen intensjoner om å la barna hans lide samme skjebne.

Den dag i dag er han rusfri. 

Hør hele historien til Rolf om å vokse opp med rus her:

Leave a Comment