Fra Sahara-ørkenen til Botsen

Han har sett konkurrentene sine dø i den kalde Sahara-ørkenen og danset is-dans på norsk tv. Konstrantene er store i livet til den norske ørkenrallykongen, Pål Anders Ullevålseter. Den første nordmann som har gjennomført Rally Dakar, verdens lengste og farligste ørkenrally.

Det ble nok en konstrat for ekstremsportutøveren, som trives best alene på en motorsykkel i det åpne og nakne ørkenlandskapet. For på innsiden av Oslo Fengsel er det alt annet en åpent.

– Det er likhet mellom kriminelle og oss ekstremsportutøvere. Kicket, det er tanken at noe enten kan gå veldig bra eller veldig feil, sier Ullevålseter.

Han har en lang karriere han kan se tilbake på. Særlig 2008 husker han godt. – Da skulle vi starte et rally som skulle gå gjennom Afrika. Men så fikk arrangøren inn en terrortrussel som gjorde at hele løpet ble avlyst.  Etter det ble løpet holdt i Sør-Amerika. – Jeg syns det er viktig å ikke føle seg for trygg, man må leve litt på kanten, sier Ullevålseter lurt. Men han er enig at det nok var lurest å holde seg unna terror-området. 

Det som har gjort han mest nervøs derimot var da han debuterte i tv-serien Skal vi danse. – Jeg burde aldri vært der, men etter det blir jeg aldri nervøs igjen, sier en lattermild Ullevålseter.

Men tank på å sitte i fengsel gjør han likevel litt nervøs.  

Hør hele intervjuet med Pål Anders Ullevålseter her:

Leave a Comment