Dansker på røverbesøk

Røverhuset delte sine erfaringer med Europas nyeste tilskudd i fengselsradiofamilien.

I Danmark har det blitt sådd et frø med håp om at Radio Gitter snart vil fylle danske lyttere med kriminelt godt radioinnhold. Med erfaring som innsatt i Danmark største fengsel, Væstre Fængsel i København, ble Malik Mathiassen inspirert til å gi danske røvere en stemme i samfunnet. 

Malik tok med seg representanter fra det danske kriminalomsorgstiltaket, Cafe Exit, som har erfaring med kulturtiltak i danske fengsler med blant annet Fangekoret. Malik håper Radio Gitter skal bli det nyeste kulturelle tiltaket for de innsatte i danske fengsler. Danskene ønsker i første omgang å være et tilbud for de som slipper ut av fengsel, før de inntar aktivitetsavdelingene bak murene med mikrofoner og hodetelefoner, gode historier og viktige betraktninger. 

Ikke alene i verden

Danskene er “the new kid on the block” i en verden av fengselsradioer. I tillegg til RøverRadion i Norge, eksisterer det røvete radiostasjoner i Ungarn, Storbritannia, Australia, Spania, Trinidad og Tobago, Israel og Sverige. Røverhuset gleder seg stort over at både svenskene og danskene føyer seg inn i rekkene, slik at hele Skandinavia kan nyte godt av å ha fengselsradio.  

Leave a Comment