Undergrunn: Møt mannen bak Røverhusets hip-hop-podcast

Fra Dops gate i Oslo ønsker Thore Myrmillom å dra opp det beste Norge har å tilby innen hiphop opp fra undergrunnen – en podcast om gangen.

Tungvekter som Nils Bjelland Grønvold aka Nils m/Skils og  Kristian «Sirius» Rønning har allerde gjestet mannen med dreadsa.

For å bli bedre kjent med Thore tok undertegnede en prat med Røverhusets hip-hop-alibi:

Halla Thore! Gratulerer med en veldig fin podcast så langt. Hvordan starta Undergrunn?

Hei! Takk. Jeg fikk ideen til Undergrunn da jeg satt inne i Oslo Fengsel. Det er mye bra hip-hop i Norge, og de fleste artistene får alt for lite oppmerksomhet. Derfor starta jeg Undergrunn.

Hvor stress er det med dreads egentlig?

Det er ikke noe stress! Det er jævla deilig skal jeg si deg, jeg elsker dem.

Når kom hip-hop-interessen for din del?

Jeg er oppvokst med hip-hoppere i Vestby. Det er og var miljøet mitt. Jeg liker veldig godt måten de utrykker seg på og det de står for. Det er en deilig måte å utrykke seg på!
Interessen blomstra særlig når 1540-klikken begynte å spytte. De fikk meg til å smelte faktisk.

Hvorfor akkurat «Undergrunn»?

Det er i undergrunnen man begynner. De aller fleste hiphop-artistene i dag er i undergrunnen og alt for få når ut til et større publikum. Kulturrådet og staten mener tydeligvis at tekster med mening ikke skal komme ut på plate. For noe piss.

Hvem er den feteste gjesten du har hatt så langt?

Det er umulig å velge. Alle er like fete. Om jeg skal trekke frem en må nok det være… nei jeg klarer det ikke. Det er alle, de er like bra på hver sin måte.

Hva ønsker du at Undergrunn skal bli fremover?

Det er opp til Hip-hop-Norge å finne ut av. Jo mer de bidrar jo bedre blir podcasten. Visjonen min er å skape et slags regisert av alle de aktive artistene i i hiphop-miljøet i Norge. Jeg vil at det skal være en måte man kan komme under huden på hver enkelt artist. 

Hør første episoden av Undergrunn med Nils m/skills under:

Leave a Comment