Slik pakker du “soningsbaggen”

RøverRadion gir deg pakkelista til fengselsoppholdet. Dette må du ha med i soningsbaggen .

Dagen du håpte aldri skulle komme er her. Det er din tur og du er kalt inn til soning. Man får ikke ha med seg allverdens inn i fengsel, men selv om det er begrenset er det noen ting man ikke kan være foruten, ifølge gutta i redaksjonen i Oslo fengsel.

– Nå skal jo jeg aldri inn til soning, jeg har bare blitt tatt og bura inne, sier Røver-Tommy.

Han har en ferdig pakket bag hjemme hos moren sin om han skulle havne bak lås og slå.

– Da ringer jeg mamma og ber hun komme med baggen på porten, der har jeg alt jeg trenger for å komme meg gjennom de første ukene.

Dette må du pakke med deg

Hva og hvor mye man kan ta med seg fra utsiden varierer fra fengsel til fengsel, men dette er det grunnleggende:

1. Bilde av familien
Et bilde av kjæresten, med eller uten barn, kan være en god daglig motivator og er mye bedre å sovne til en de slitte veggene på cella.

2. Penger
Man tjener penger i fengsel, men ikke mer en 62 kr dagen. Derfor kan det være lurt, om man har muligheten, til å ta med litt ekstra kronasjer på fengselsporten. Da kan du fylle opp fengselskontoen og få litt mer handlingsrom i fengselsbutikken.

3. Slippers
Om man ikke vil dele dusjgulv med 15 andre er et par slippers noe man absolutt burde pakke i baggen.

4. Discman
Og ikke glem batteriene. Om du roter litt i hylla hvor du tviholder på utdatert teknologi finner du nok en discman. Det du måtte ha på 90-tallet er også et must i fengsel. Men vær obs på at ikke alle fengsler tillater brenne cd’er.

5. En liste med telefonnummer
Du husker kanskje det gamle nummert til fasttelefonen din, men etter mobiltelefonens inntog er kunsten å pugge telefonnummer blitt en fjern drøm. Derfor kan det være lurt å skrive ned nummer og adresse til de du ønsker å holde kontakten med på innsiden.Mobiltelefon er ikke tilatt i fengsel.

Hør hele lista og mer i RøverRadion 99 (innslaget starter 15:05)

Leave a Comment