Daniel var 12år første gang han ruset seg

En 12-åring kommer hjem og tar seg et bad. Kveldsroen har senket seg over den lille drabantbyen. Moren er glad for at guttungen, som hadde rømt hjemmefra nå er tilbake. 

Fra badekaret skimter han et lys. Han titter ut og ser en politibil kjøre inn til huset. Du må komme med oss, sier politiet. Du skal bli med barnevernet. Moren står igjen på trappen gråtende og ser sønnen som forsvinner ut i kveldsmørket, på vei til institusjon.

Slik starter historien om Daniels livslange forhold til rus. Som for alle med rusproblemer er dette et elsk-hat-forhold.

– Kokain var min store kjærlighet, forteller Daniel. Han ruset seg for første gang som 12-åring. Da var det hasj, noe han ikke en gang likte. 

Han ville tøffe seg. Det var hans måte å få aksept blant de andre guttene på spesialskolen Daniel hadde blitt plassert i. De var eldre, og forholdene var tøffe. Vold og rus ble fort en del av hverdagen til tenåringen.

I dag, 20 år senere, sitter Daniel i studioet til RøverRadion i Oslo Fengsel. Med seg i bagasjen har han fem hjerteinfarkt. Det er ikke alle som har vært klinisk død og kan fortelle om det i etterkant.  

Nå er det slutt, sier han.

– Det er en flukt fra hverdagen, forteller Daniel til RøverRadion. Det er lettere å forholde seg til ting når du ruser deg.

Hør Røver-Daniels oppgjør med ruslivet:

Leave a Comment