Her er alle talentene våre i RøverRadion.

 Litt om oss i Røverhuset

I Norge blir man dømt til frihetsberøvelse, men ikke til berøvelse av ytringsfriheten.
RøverRadion er Røverhusets hovedprodukt og er Norges eneste fengselsradio laget av og for innsatte.
Den første sendingen ble kringkastet i Oslo fengsel i juni 2014.RøverRadion har nå også redaksjoner i Bredtveit Kvinnefengsel og Sarpsborg Fengsel. I dag går programmet på NRK P2, Radio Nova DAB+ og man finner sendingene våres på Soundcloud og som podcast i iTunes. 

RøverRadion kan du høre på NRK P2 lørdager klokken 13:30. Vi kringkastes også på Radio Nova DAB+ fredager kl. 18:00. Sendingene våre ligger alltid tilgjengelig på Soundcloud og du kan høre oss som podcast når du vil der du finner podcast, bare søk på: RøverRadion.  

 

Røverhuset leder redaksjoner der innsatte i Oslo Fengsel produserer radioprogrammer.Vi er et kriminelt godt mediehus som også vil tilby jobb til løslatte i vårt eget studio på utsiden.
Programmene blir sendt både internt i fengselet og via nettradio og kommersielle radiokanaler.
Røverhuset samler medieinnhold og musikk fra alle fengsel i Norge.
Vi har i hele 2013 jobbet i Halden Fengsel med radioprogrammet Radio Inside.

”Den største uvitenheten mot et land, er ikke å ignorere hva politikerne sier, men det er å ignorere hva innsatte i fengslene har å si.” - Criss Jami

Vi samarbeider med Radio Inside i Halden Fengsel. Noen av de tidligere redaksjonsmedlemmene derfra har nå kommet til Bastøy, og vi er i ferd med å bygge opp en liten bande med korrespondenter derfra. I Skien Fengsel sitter noen poeter vi snart skal møte og gjøre opptak av.
Sendingene er gjort i opptak, og før vi kan sende programmene på utsiden av fengselet, må de høres gjennom av lederen i Oslo Fengsel for godkjenning. Så langt har vi ikke blitt bedt om å fjerne noe.

Vi har til nå mottatt støtte fra Kriminalomsorgsdirektoratet, Politidirektoratet, Sparebankstiftelsen DNB, Bergesens Almennyttige Stiftelse og Eckbos Legat.
Redaksjonsmedlemmene våre sitter i fengsel fordi de har brutt loven, og noen har skadet eller fornærmet andre borgere.

Røverbrev!

Bli brevvenn med en
som ikke kommer seg ut så mye.
roverbrev

Doner! Og hjelp oss forbli på lufta!