Røverhuset

Fengselsradio

Et kriminelt godt mediehus for innsatte og løslatte straffedømte. Hør oss på P2 lørdager kl. 13:30.

les mer...

Riksdekkende og grensesprengende radio gjorde at Røverradion ble hyllet av bransjen under prison radio conference i London, England.

Det er ikke bare i Norge det lages fengselsradio. I en rekke land verden over produseres det radio bak murene og i januar var hele bransjen samlet i England. Hos vertsnasjonen er fengselsradion lagt under BBC og er en egen intern radiokanal som fyller en hel uke med innhold. Det lages også fengselsradio i Israel, Skottland, Ungaren, USA og i Svergie. 

– Det er utrolig gøy å få anerkjennelse for arbeidet vi gjør. Dette er ikke en pris til oss, men til alle de innsatte som lager fantastisk radio, sier Mina Hadjian som er redaktør i Røverradion.  

I juryens begrunnelse var det at Røverradion nå er et riksdekkende program, og at innholdet får både innsatte og sivile til å tenke anderledes om kriminalomsorgen, som gjorde at de stakk av med hederesprisen.

Røverradion er den eneste fengselsradioen i verden som sender utenfor murene. Fjorårets historiske samarbeid med NRK om å sende Røverradion ukentlig på P2 har gjort at sendingene er tilgjenglige for samtlige innsatte i norske fengsler og befolkingen forøvrig.  

– Vi har ikke fått en eneste klage siden vi begynte på NRK P2, det har bare vært positivt, sier Hadjian. Hun håper nå at Røverradion i 2018 fortsatt vil være en brobygger som øker forståelsen for straffesystemet vi har i Norge. 

 Røverbrev!

Bli brevvenn med en
som ikke kommer seg ut så mye.
roverbrev

Doner! Og hjelp oss forbli på lufta!