Røverhuset

Fengselsradio

Et kriminelt godt mediehus for innsatte og løslatte straffedømte. Hør oss på P2 lørdager kl. 13:30.

les mer...

Nær vold-opplevelser er ikke helt uvanlig for komiker Dag Søårs, som tar opp temaer andre i bransjen ikke vil røre med ildtang engang. På besøk i Oslo fengsel og Røverradion forteller han om en gang det nesten smalt. 

– En gang oppe på Rena sa jeg at jeg var imot Norges krigsdeltakelse i Afghanistan. Jeg tenkte ikke på at Rena leir var rett i nærheten, og halvparten av de som var der hadde akkurat kommet tilbake fra Afghanistan. De hadde lite humor på akkurat det. En av dem tok meg i bollekinnet og spurte om vi skulle ta det her utenfor. Jeg svarte: 'La oss holde det innenfor'

Han forteller videre at han har svært lite til overs for den typen atferd, og ikke forstår mennesker som bringer vold til bordet for noe en komiker har sagt.

Alkohol og standup

Som mange andre standupkomikere er Dag glad i en drink eller to når han står på scenen, men hadde han klart å være like morsom uten?

– Ja, kanskje? Jeg er ikke helt sikker, jeg er egentlig ganske introvert som person, som selvfølgelig er paradoksalt når man lever av å prate foran folk. […] Alkohol hjelper meg først og fremst bare å komme ut av mitt eget hode. Jeg kan stå edru, men da står jeg gjerne og tenker 'Faen, hun følger ikke med og han sitter på telefonen. Hva er det som foregår her, de hater meg!'

Hør hele intervjuet med Dag Sørås, hvor røverne får vite hvordan han bekjempet angsten sin, den gangen han var på glattcelle og om hvordan Else Kåss Furuseth hadde gitt han tynnslitte nerver før fengselsbesøket.

Røverbrev!

Bli brevvenn med en
som ikke kommer seg ut så mye.
roverbrev

Doner! Og hjelp oss forbli på lufta!