Røverhuset

Fengselsradio

Et kriminelt godt mediehus for innsatte og løslatte straffedømte. Hør oss på P2 lørdager kl. 13:30.

les mer...

For andre gang stikker røverne av med en pris under norsk radiobransjes Oscar-utdeling.

Tidligere har RøverRadion vunnet pris for årets lokale sendeflate under Prix Radio som arrangeres under Radiodager. I år ble det nok en pris til norske innsatte som lager radio bak murene, denne gangen for årets spesial program.

Til tross for knall sterk konkkuranse i kategorien var det RøverRadions dypdykk i debatten rundt arv og miljø som fanget oppmerksomheten til juryen. I sendingen utforsket røverene, sammen med komiker og sosiolog Harald Eia og kjønnsforsker Nina Jon fra Politihøgskolen, om man kan bli født kriminell eller om det er noe man blir. 

- Det er mange innsatte, ansatte og utsatte røvere som jobber utrolig hardt for å lage programmet. Å motta en så fin pris, gir oss en anerkjennelse vi setter umåtelig pris på, sier Mina Hadjian som er redaktør i RøverRadion. Hun ønsker å dedikere denne prisen til Aleksander Johansen. 

Dette var juryens begrunnelse:

Dette er godt produsert og interessant å høre på. Stemningen i studio er god, det er bra fremdrift og spennende tema. Dette har høy underholdningsverdi, med en språkbruk og sosiolekt vi sjeldent hører på radio. Dette er ærlig og upolert fra kriminelle. 

Hør den prisbelønte sending her:

Røverbrev!

Bli brevvenn med en
som ikke kommer seg ut så mye.
roverbrev

Doner! Og hjelp oss forbli på lufta!